Lokaal Almelo Samen (LAS), samen kunnen wij meer!

Hacken cq Cyberaanvallen

Gezien de ontwikkelingen en de verontrustende berichten over hacken cq cyberaanvallen hebben wij maar eens een aantal vragen aan het college voorgelegd. Wij vragen ons namelijk af of Almelo met deze ontwikkelingen is meegegaan, aangezien op dit moment de meest geavanceerde systemen worden gehackt.

Plastic mag straks weer gewoon bij het restafval

Steeds meer gemeenten rond Rotterdam stoppen met het apart inzamelen van plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd). Na Capelle aan den IJssel en Vlaardingen kunnen ook inwoners van Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk vanaf volgend jaar het pmd weer bij het restafval gooien.

Wat ons betreft een mooie stap voorwaart…

Wat ons betreft een mooie stap voorwaarts. Maar het verbieden van lachgas alleen bij evenementen gaat lang niet ver genoeg. Het is een soort van openbaar ‘drugsgebruik’ en dat vraagt toch om verregaande maatregelen.
Daarom hebben wij vandaag een open brief verstuurd aan het College met het verzoek verder te kijken dan alleen evenementen.

Maak plaats voor wilde bloemen. Het val…

Maak plaats voor wilde bloemen. Het valt veel mensen op: insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit ons landschap. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. Daarom zet Natuurmonumenten heel Nederland in bloei. Binnen onze natuurgebieden, maar vooral ook daarbuiten. Samen zorgen we voor meer wilde bloemen in Nederland. Doe je ook mee? Vraag het gratis bloemenpakket aan....

Plannen vernieuwing Winkelcentrum De Gors

Gisterenavond hebben de ondernemers en projectontwikkelaar Akor de plannen voor vernieuwing van het winkelcentrum in de Windmolenbroek gepresenteerd aan de gemeenteraad

Veel minder klachten over de processierups bij de gemeente Almelo

https://www.tubantia.nl/almelo/veel-minder-klachten-over-de-processierups-bij-de-gemeente-almelo~a05547d3/ Veel minder klachten over de processierups bij de gemeente Almelo ALMELO – Het aantal meldingen bij de gemeente Almelo over eikenprocessierupsen is dit jaar veel minder dan vorig jaar. Dat is zeer opvallend, omdat er dit jaar door deskundigen drie keer zoveel rupsen werden...

Aan het college van B&W van Almelo. Betreft vragen ODT

In Tubantia valt te lezen dat Enschede ruziet met de ODT omdat zij het niet eens zijn met de verdeling van de lasten. Tevens valt te lezen dat Enschede geenszins van plan is facultatieve taken onder te brengen bij de ODT.