Je bekijkt nu Almelo’s afvalbeleid sinds 2014 vol lapm…

Almelo’s afvalbeleid sinds 2014 vol lapm…

[ad_1]
Almelo’s afvalbeleid sinds 2014 vol lapmiddelen en geen service.

Een week voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018 herhaalt zich wat zich ook al vlak voor de gemeenteraadsverkiezing van 2014 voordeed.
Toen ging het om de invoering van een container voor de inzameling van papier. Decennia werd dat gedaan door verenigingen, stichtingen en kerkgenootschappen, maar daar kwam een verbod op omdat de vrijwilligers niet meer in hun inzamelwijk achter een vuilniswagen van Twente Milieu mochten lopen vanuit veiligheidsperspectief, zo meldde destijds de toenmalige wethouder. De opbrengst van oud papier komt sindsdien de gemeente ten goede.

Nu ging het om de invoering van een oranje Otto voor het inzamelen van zogenoemde PMD-stoffen als plastic, blikjes en verpakkingen. Het Rijk geeft daarvoor een sinds jaren afbouwende subsidie, maar toch wordt er nu een verdere stap gezet in het scheiden van afval door de burger. De invoering is begroot op ruim € 610.000,00!

Wij hebben samen met de VVD en Democraten een amendement ingediend waarin meer service voor de burger word opgenomen maar dat haalde het niet.

Het hele verhaal kunt u hier lezen:
#Almelo_s_afvalbeleid_sinds_2014_vol_lapmiddelen_” target=”_blank”>http://www.almelonieuws.nl/nieuws/laatstenieuws/index.html #Almelo_s_afvalbeleid_sinds_2014_vol_lapmiddelen_


[ad_2]