DE BINNENSTAD WORDT LANGZAMERHAND MOOIER.

[ad_1]

DE BINNENSTAD WORDT LANGZAMERHAND MOOIER.

De binnenstad wordt langzamerhand steeds mooier.
De haven is nu klaar, waardoor het plein voor Nielz en de Trommel er mooi uitziet. S avonds als de verlichting brand, rond de haven en de straatverlichting aan is, ziet het er allemaal heel mooi en gezellig uit. Als straks de bomen groen zijn zal het beeld nog veel mooier zijn.

De haven is nog niet helemaal af. er ontbreken nog twee zaken. Namelijk de drie Ijsvogels van onze kunstenares Anne Wenzel, en de vlonders langs de kant, die gezamenlijk ook een drijvend podium in de haven kunnen vormen.

Anne Wenzel, werkt op dit moment hard aan de drie Ijsvogels. De Ijsvogels worden gemaakt van klei en dat heeft tijd nodig om te drogen en dat mag weer niet te snel gaan want dan kan het gaan scheuren en dat mag weer niet. We hopen daarom dat de drie Ijsvogels straks in mei klaar zijn om geplaatst te worden, zodat ze het beeld van de haven verrijken als de opening van de binnenstad plaatsvindt.

Het gebouw van de havenkom (waar vroeger de Albert Heijn in zat) is nu ook met schilderwerk vrolijker gemaakt, zodat die lege winkels niet meer zo opvallen. Door de HMO wordt nu hard gewerkt aan een goed plan voor het gebouw.
De leegstand in de stad (in het kern winkelgebied) is het afgelopen jaar ook flink afgenomen. De Coop, Bakker Bart, de Action hebben een mooie plek gevonden in ons centrum.

Er wordt nu hard gewerkt aan plannen om onze vernieuwde binnenstad te openen, om er de hele zomer door aandacht voor te vragen met evenementen en met acties om onze inwoners en inwoners van onze omliggende gemeenten kennis te laten met maken met ons hernieuwde centrum en de mooie winkels die er gevestigd zijn. Deze plannen werken we nu uit samen met de onderenemers, stichting Almelo promotie en kunst en kultuur sector en de horeca-ondernemers. Hopelijk kan ik daar binnenkort meer over zeggen.

Met vriendelijke groet,

Jan Martin van Rees
Wethouder binnenstad (LAS)

LAS
Binnenstad
Wat wordt het mooi

#las #almelo #binnenstad #alleswordtmooier


[ad_2]