Herhuisvesten honk- en softbal De Uitsmi…

[ad_1]
Herhuisvesten honk- en softbal De Uitsmijters

Al in 2005 kregen De Uitsmijters en DVO’71 te horen dat sportcomplex ’t Maatveld zou worden afgestoten. DVO’71 ging in 2012 samen met Rietvogels tot Sv DRC 2012 maar de druk om die fusie tot stand te brengen heeft nou niet de schoonheidsprijs verdient met dank aan de vroegere opeenvolgende wethouders van sport.
De gemeenteraad stelde voor de verhuizing van de Uitsmijters 250.000 euro in reserve. Liefst vier locaties werden binnen de stadsgrenzen bekeken en beoordeeld door de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB. ‘By far’ de ideaalste accommodatie zei de deskundige tijdens de keuring over sportcomplex De Riet waar DRC ruimte biedt voor een eigen Uitsmijters-kantine in het gebouw en gezamenlijk gebruik van kleedkamers net zoals La Première dat ook uitsprak maar dan wel gecompenseerd wil worden met een kunstgrasveld.

Lokaal Almelo Samen stelde de herhuisvesting nog maar eens aan de orde tijdens de recente begrotingsbehandeling. Dit n.a.v. klachten van Uitsmijters dat al maanden en maanden het overleg met de gemeente stokt.

Voor het einde van dit jaar beloofde wethouder van sport Arjen Maathuis met een voorstel te komen, gretig zijnde dit geërfde ‘hoofdpijndossier’ te willen beslechten. We zijn benieuwd!


[ad_2]