Hondenbelasting in 2019 gehalveerd! Al …

[ad_1]
Hondenbelasting in 2019 gehalveerd!

Al jaren is er door Lokaal Almelo Samen (LAS) geageerd tegen de hondenbelasting. Waarom eigenaren van honden wel belasting moesten betalen en eigenaren van katten, duiven en kanariepietjes niet, was eigenlijk niet meer uit te leggen. Vooral ook omdat de opbrengsten van de hondenbelasting werd uitgegeven aan andere doelen dan aanleg en onderhoud van hondenuitlaatgebieden.
Eigenaren van honden betaalden dus meer terwijl ‘duivenmelkers’, kattenhouders en ‘pietjeshouders’ toch ook voor extra afvalstromen zorgen bij het restafval of hogere kosten van schoonhouden van het openbaar terrein.
Eigenaren van honden werden altijd extra belast vanuit historisch perspectief uit de tijd dat een hond nog als werkdier werd gezien. Dat gaat anno nu niet meer op. In deze is de volledige afschaffing per 2020 dan ook eerlijker. In een keer afschaffen van de hondenbelasting was niet mogelijk vanwege de financiële schuldenlast die eerdere te ambitieuze colleges van B&W in andere coalitievorming hebben veroorzaakt.


[ad_2]