Nieuwe kansen voor Woonboulevard

Nieuwe kansen voor Woonboulevard

Dat er wat moet gebeuren om de Woonboulevard nieuw leven in te blazen is voor iedereen die er bij betrokken is een duidelijke zaak. Er is sprake van forse leegstand en dat komt onder meer omdat nog niet iedere vorm van grotere detailhandel wordt toegestaan. Daardoor zijn wij vestiging van bekende grotere publiekstrekkers in Almelo misgelopen in het verleden. Als het aan Lokaal Almelo Samen ligt, komt daar spoedig verandering in. Het college heeft ons toegezegd spoedig met een nieuw voorstel te komen om nieuwe mogelijkheden te creëren.

Het komt er op neer dat de Woonboulevard een veel bredere bestemming krijgt met een duidelijke ondergrens van vooralsnog duizend meter, om niet te concurreren met de binnenstad. Elke vorm van grootschalige detailhandel wordt straks mogelijk met uitzondering van supermarkten, want die zijn er in de directe omgeving al voldoende. Over de naam Woonboulevard wordt nagedacht. Het krijgt wellicht in de toekomst een andere naam. De prachtige boulevard moet weer een regionale uitstraling krijgen en bezoekers uit de brede regio aan Almelo binden. Het is volgens de eigenaren en exploitanten ook belangrijk dat de entree van de boulevard een andere indeling krijgt.

Heel opmerkelijk was een reactie vanuit het publiek: oud wethouder Gerrit van Woudenbergh is thans voorzitter van de plaatselijke middenstandsvereniging. Hij hield een pleidooi om een deel van de Woonboulevard gewoon af te breken. Daar toonde niemand waarneembaar begrip voor en wij zeker niet. Je kunt onmogelijk van eigenaren van winkelbezit zomaar eisen dat ze hun kapitaal even vernietigen! Je vraagt een eigenaar van een goede woning die iets langer leegstaat dan gewenst toch ook niet om zijn woning dan maar af te breken… De oud VVD wethouder, die in de vier jaren dat hij verantwoordelijk was voor een nieuwe start in de binnenstad en dat in die lange periode niet voor elkaar wist te krijgen door gebrek aan daadkracht, denkt nu opeens dat hij weet wat wel de juiste daadkracht is!