Je bekijkt nu Onderhoud openbare wegen is zorgelijk

Onderhoud openbare wegen is zorgelijk

OPEN BRIEF

Geacht college,

Wij worden regelmatig gewezen op het zeer slechte onderhoud van openbare wegen in onze gemeente.

We hebben twee concrete voorbeelden die we u acuut willen voorleggen.

Ten eerste gaat het om de Verlengde Sportlaan (voorheen Steve Mokonelaan genoemd), die loopt vanaf het Kollenveld langs de velden van AVC Heracles naar de Bornsestraat. Bewoners van het Kollenveld wezen ons op het feit dat er meerdere echt grote gaten in het wegdek zitten en dan mate name in delen waarover moet worden gefietst.

“Het is wachten op ongelukken”, aldus één van de bewoners, die namens vele anderen spreekt.

Wij hebben inderdaad moeten constateren, dat de klagers echt recht van spreken hebben. En dan te bedenken dat over deze weg ook dagelijks veel leden van de AVC Heracles moeten fietsen. Tijdens de vergadering van de wijkcommissie Almelo Zuid Oost brachten wij dit ter sprake en het werd door de leden van de wijkcommissie onmiddellijk onderkend.

Ten tweede werden wij geconfronteerd met een zeer onduidelijke verkeerssituatie: de straat die loopt langs Broodjeszaak annex restaurant Deksels: een verlengde van de Noorderes die uitkomt op de Ootmarsumsestraat. De (klinker)weg is in dermate erbarmelijke staat, dat velen die er niet direct bekend zijn deze beslist niet als een openbare straat herkennen. Er worden dan ook regelmatig auto’s geparkeerd, terwijl dit feitelijk niet is toegestaan. Zo was er vorig jaar met de kerstmarkt in Almelo volgens de eigenaren van Deksels een tiental automobilisten die daar hun auto had geparkeerd in de veronderstelling niets verkeerds te hebben gedaan. Na afloop van het bezoek aan een zeer geslaagde markt volgde de prijs: een bon achter de ruitenwissers. “Wij komen nooit meer naar Almelo”, hoorden getuigen ter plekke zeggen.

Wij verzoeken u dringend om zo spoedig mogelijk de Verlengde Sportlaan volledig op te knappen.

Hetzelfde geldt voor de weg naast Deksels, die heeft een goede opknapbeurt nodig waardoor het zichtbaar wordt dat het een gebruikte openbare weg is, die met name veel wordt gebruikt door de bewoners van de Oosteres en waar het verboden is een auto te parkeren.

Namens de fractie van Lokaal Almelo Samen

Jan Hammink, vicefractievoorzitter.