Je bekijkt nu Politieke verenigingen BBA, ALA en Almelooooo besluiten tot fusie
Lokaal Almelo Samen

Politieke verenigingen BBA, ALA en Almelooooo besluiten tot fusie

Almelo, 25 mei 2016

Politieke verenigingen BBA, ALA en Almelooooo besluiten tot fusie

ALMELO – De leden van de politieke partijen Burgerbelangen Almelo (BBA), Almelo’s Liberaal Alternatief (ALA) en Almelooooo hebben vanavond gezamenlijk besloten te fuseren. Het formele besluit zal begin juli worden bekrachtigd.

De drie partijen hebben geleerd dat een bundeling van krachten zeer positief werkt, de samenwerking binnen de raad als één fractie onder de naam Lokaal Almelo Samen heeft dit inmiddels bewezen. Als grotere lokale fractie binnen de raad heb je echt een stem die namens de plaatselijke bevolking spreekt en niet namens de landelijke machtspolitiek. Het is dan ook logisch dat de nieuw opgerichte partij onder de naam Lokaal Almelo Samen verder gaat en dat dit tevens gezien worden als een belangrijke stap tegen de al te grote versnippering in de Almelose gemeenteraad.

De leden van de drie partijen, die vanavond bijeen kwamen in het wijkcentrum De Trefhoek, hebben tevens besloten om tijdens de verkiezingen van 2018 verder te gaan met de huidige fractie. Gijs Stork, de huidige fractievoorzitter wordt lijsttrekker, Louis Kampman wordt tweede en Jan Hammink derde op de lijst. Zo zijn alle drie partijen waaruit de fusie is ontstaan verzekerd van een zeer verkiesbare plaats voor de volgende zittingsperiode in de raad.

BBA, Almelooooo en ALA hadden tijdens de gemeenteraadsverkiezing in 2014 ook al een lijstverbinding. Dat nu werd besloten tot een formele fusie van de drie lokale partijen heeft tevens staatsrechtelijk een voordeel voor Lokaal Almelo Samen. De partij mag volgens de Kieswet door de fusie alle verworven stemmen van de vorige verkiezing uit 2014 samen tellen en krijgt daardoor lijstnummer 1 op de kieslijst bij de gemeenteraadsverkiezing van 2018.