Proef gratis parkeren start in 2019.In…

[ad_1]
Proef gratis parkeren start in 2019.

In Almelo komt per 1 januari 2019 een kentering in de alsmaar toenemende parkeerkosten die grotere gemeenten haar centrumbezoekers in rekening brengen. Vanaf die datum wordt gestart met de proef om de parkeertarieven voor de eerste twee uur naar nul euro te verlagen. (Te) Langparkeerders lopen dus nog wel de kans op een ‘prent’ net zoals foutparkeerders. De verwachting is wel dat strenger gecontroleerd gaat worden.

Dat neemt niet weg dat de proef met twee uur gratis parkeren meer koperspubliek naar de binnenstad moet lokken. De gemeente Almelo rekent op een lagere opbrengst van 9 euroton waarvan 3 euroton door de gezamenlijke detailhandel in het stadscentrum moet worden gecompenseerd. Daar staat tegenover dat de gemeente in 2019 anderhalf miljoen euro investeert in vernieuwing van het centrum om meer ‘reuring’ tot stand te brengen.

Lokaal Almelo Samen en VVD waren de ‘kartrekkers’ bij de coalitieonderhandelingen voor deze proef om de wegzuigende werking naar wijkwinkelcentra en buurgemeenten een halt toe te roepen. Het is nu aan het College om hier uitvoering aan te geven.


[ad_2]