Wat gaat er verder gebeuren met de binne…

[ad_1]
Wat gaat er verder gebeuren met de binnenstad?

Op maandagavond 21 januari is in een druk bezocht Stadscafe in het Theater Hotel in Almelo het Koersdocument Binnenstad gepresenteerd en besproken.
Het Koersdocument is opgesteld in samenwerking met alle betrokken partijen uit de binnenstad. Inwoners, ondernemers, Vastgoed eigenaren en de culturele sector.
Het koersdocument is bedoelt om richting te geven aan de toekomstige ontwikkelingen in de binnenstad en het is de bedoeling dat iedereen die betrokken is daar zelf aan bij gaat dragen.

Het koersdocument geeft aan dat Almelo een in omvang beperkt kern winkelgebied wil, dat omringt wordt door 3 dwaalgebieden.

Daarnaast zijn er transitie gebieden aangewezen waarin (leegstaande)winkels een andere bedrijfs- of woonfunctie kunnen krijgen. Dit alles heeft tot doel het centrum van Almelo tot een aantrekkelijk gebied te ontwikkelen waar mensen graag in vertoeven en aanwezig zijn. Tot een echte Place to Be!

Het koersdocument kreeg in het stadscafe veel steun en waardering. Het document zal nu ook nog vastgesteld worden door het College van BenW en de Gemeenteraad.
Daarna zal er door een kleine groep betrokken mensen een uitvoeringsplan worden opgesteld om zaken daadwerkelijk te gaan realiseren. Zodat zaken daadwerkelijk veranderen en er in de toekomst meer bezoekers naar het centrum komen.

Het koersdocument kan worden gedownload op de site van de gemeente Almelo.?

https://www.almelo.nl/koersdocument-voor-de-binnenstad


[ad_2]