Wethouder Jan Martin van Rees hing vanmiddag 5 nestkastjes op.

[ad_1]
Wethouder Jan Martin van Rees hing vanmiddag vijf nestkasten op langs het fietspad Schapendijk in de Schelfhorst. In de hele gemeente worden deze nestkasten voor kool- en pimpelmezen opgehangen in de strijd tegen de eikenprocessierups.

In de komende maanden neemt de overlast van de eikenprocessierups toe. De eikenprocessierups kan gezondheidsklachten veroorzaken bij blootstelling van de huid aan de zogenaamde brandharen van de rups.

In 2018 was landelijk sprake van een ware plaag en verwacht wordt dat 2019 nog heftiger wordt. De gemeente Almelo voert ook dit jaar de preventieve bestrijding uit in combinatie met het investeren in het vergroten van de biodiversiteit. Hierdoor kan de komst van natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups gestimuleerd worden en neemt het aantal rupsen af.

IVN Almelo werd gevraagd om 500 nestkasten voor kool- en pimpelmezen te maken. Deze worden verspreid door de stad opgehangen op plekken waar veel in vorige jaren veel overlast werd ervaren. Ook krijgen onder meer scholen een nestkast.


[ad_2]