header_2

Ontstaan

Het ontstaan van Lokaal Almelo Samen (LAS)
LAS is de grootste lokale partij in de gemeenteraad van Almelo, die is ontstaan na de verkiezingen in 2014 uit drie partijen. BBA, ALA en Almelooooo kozen voor een samenwerkingsverband binnen één fractie in de gemeenteraad. De oorspronkelijke drie lokale partijen kenden veel overeenkomsten in hun partijprogramma’s en dat was het uitgangspunt voor de raadsleden te kiezen voor het bundelen van krachten met een goede taakverdeling. In de praktijk zaten de fractieleden sindsdien steeds op één lijn. Dit was reden om na te denken over een fusie, want het politiek stelsel was in Almelo met al die eenmansfracties al moeilijk genoeg.
Bestuurlijk werd een fusie voorbereid met als doel de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart in 2018 als één krachtige lokale politieke partij aan te gaan. In juni 2016 stemden de leden in met die fusie waardoor Lokaal Almelo Samen (LAS) een feit werd.

Gebundelde kracht
De gebundelde kracht van Lokaal Almelo Samen werd overduidelijk aanwezig in het politieke landschap. In de gemeenteraad werden alle voorstellen met open vizier bekeken en gewaardeerd naar inhoud. Nu vormt Lokaal Almelo Samen (LAS) een sterk lokaal blok dat behoorlijk veel invloed heeft. Lokaal Almelo Samen (LAS) steunt of wijst voorstellen af om deze te verbeteren of naar de prullenbak te verwijzen. Het welzijnsbelang van de Almelose burger staat altijd voorop!

Scroll naar boven