Jan-Martin van Rees opent de ijsbaan

318750020_941304753499694_8001092132728430243_n.webp.jpeg


Jan-Martin van Rees opent de ijsbaan 🤩💗

Vanochtend om 10.30 uur heb ik de ijsbaan in de haven geopend. Dit jaar ligt er voor de tweede keer een mooie ijsbaan in de haven in het centrum van Almelo. Ik mocht de opening verrichten voor een groep leerlingen die met hun schaatsen klaarstonden om de baan op te gaan. Daarom heb ik maar een heel kort praatje gehouden want ze waren begrijpelijkerwijs veel meer geïnteresseerd in het schaatsen zelf. En dat hebben ze vervolgens ook met veel plezier gedaan!

Dit jaar is de ijsbaan overdekt waardoor de ijsbaan gewoon de hele periode dat hij er is volop gebruikt kan worden, of het nu gaat sneeuwen of regenen, de ijsbaan blijft beschikbaar!

De eerste twee weken zal de ijsbaan volop door de scholen worden gebruikt. In totaal komen er in de twee weken overdag ruim 98 klassen van 23 scholen schaatsen. Ongeveer 2073 kinderen. Zodat iedereen een keer op de schaatsten heeft gestaan.
Ook enkele middelbare scholen komen langs met klassen.
Nieuw is dat we voor het eerst in de avonduren wedstrijden curling hebben georganiseerd. Bedrijven gaan het in de avonduren tegen elkaar opnemen om de 1e Almelose Curling Cup te winnen.

De ijsbaan ligt er van 9 december tot en met 8 januari en is vrijwel elke dag open, met uitzondering van de feestdagen.

Ondernemers spelen ook in op het feit dat de ijsbaan er ligt. Zo krijgt Almelo on Ice ook een bredere draagvlak. Nielz heeft een mooie tent neer gezet voor een after ice drankje, dus daar kan je even lekker nagenieten van de inspanningen van het schaatsen.

Hopelijk wordt Almelo on ice dit jaar ook weer een groot succes!Source

Scroll naar boven