OP BEZOEK BIJ TWENCE

310654792_650675330021148_2494228586571252009_n.webp.jpeg


OP BEZOEK BIJ TWENCE

De (nieuwe) gemeenteraad van Almelo was door Twence uitgenodigd om bij het bedrijf te komen kijken voor een presentatie en rondleiding. Dit is een goede gewoonte van het bedrijf om alle raadsleden de kans te geven een keer achter de schermen te kijken 👀 Want anders kom je er niet (makkelijk) in of uit. Zwaar beveiligd met camera’s en slagbomen en dat is niet om de Twence-geheimen (als die er al zijn) te beschermen, maar wel voor ieders eigen veiligheid en tegen vandalisme.
Er waren twee raadsleden op de uitnodiging ingegaan, te weten Marike van Doorn (LAS) en Esther Reinders (VVD). Een paar raadsleden hadden zich ziek gemeld (ook Tjamme Kamst van LAS 🤒🤕). Er was ook nog een ambtenaar uit Almelo. Een gemiste kans voor de raad.
Drie vertegenwoordigers van Twence ontvingen de drie gasten.
Een rondleiding bij Twence geeft een inkijkje in de bedrijfsvoering. Alles, maar dan ook alles, wat binnengebracht wordt als GFT of restafval wordt gerecycled en doorgesluisd naar andere bedrijven of door Twence zelf weer gebruikt.
In een zespersoons busje 🚐 zijn we rondgereden over het immense terrein. Het oorspronkelijke gebouw is in de vorm van een mestkever gebouwd, een idee van de architect. De afvalbergen zijn nu begroeid. Er zijn zelfs een tijdlang wijndruiven op gekweekt, waar ook Twence-wijn🍷van gemaakt is. Helaas voor ons wordt dit niet meer gedaan en was de voorraad wijn op! 🥲
Helmen op (zie foto) 🪖 en ook binnen kregen we onder andere een kijkje in de wel heel hete verbrandingsoven 🔥van deze bijzondere keuken.
De dividenduitkering 💶 volgend jaar april wordt hoger dan die van vorig jaar. Dit komt door de gestegen energieprijzen, want Twence levert ook energie aan bedrijven 🏢 (bijvoorbeeld Akzo Nobel, nu Nobian geheten, en Grolsch) en particuliere huishoudens 🏡 De vraag, waar de aandeelhouders (dus ook Almelo) volgend jaar voor staan, is of het dividend in de algemene middelen verdwijnt of bestemd zal worden voor een specifiek doel, bijvoorbeeld een noodfonds om inwoners te helpen bij de doorgeschoten energieprijzen💸📈
Al met al een bezoek, dat zeer de moeite waard was. Marike was al een keer bij Twence op bezoek geweest📸Source

Scroll naar boven