MOETEN GEMEENTEN ZELF EEN ZORGBEDRIJF EXPLOITEREN?

[ad_1]
MOETEN GEMEENTEN ZELF EEN ZORGBEDRIJF EXPLOITEREN?

De vraag stellen, is hem in feite al beantwoorden. De zorgsector ‘kreunt’ onder de opgelegde administratieve verplichtingen, vooral opgelegd door verzekeraars en wettelijke regels. Toch worden we telkens weer opgeschrikt door berichten dat sommige ‘zorgcowboys’ het weer te bond hebben gemaakt en vooral de eigen zakken van zorgondernemers en directie hebben gevuld.

‘Gemeenten moeten zelf een zorgbedrijf oprichten om de meest kwetsbare burgers in hun gemeente noodzakelijke zorg te kunnen geven’, hoor je dan al gauw. Alsof dat de enige wijsheid is. Juist gemeenten zullen er alles aan doen om de voorschriften zo ‘dicht’ te timmeren dat er nauwelijks nog enig gevoel voor zorg verlenen overblijft bij de mensen met ‘handen aan het bed’.
Een ander logisch gevolg lijkt ook dat er dan een ‘gedwongen winkelnering’ dreigt te ontstaan voor hen die toch al financieel afhankelijk zijn middels uitkeringen.
LAS is geen aanhanger voor deze ontwikkeling waartoe wordt opgeroepen. Keuzevrijheid voor het ontvangen van zorg is een groot goed. Dat neemt niet weg dat de boekhoudkundige controle op zorg verlenende bedrijven strenger kan om ‘zorgcowboys eerder in de lasso’ te krijgen om te kunnen worden geplukt!


[ad_2]

Naar onze Facebookpagina

Scroll naar boven