PANDEMIE OP ZIJN RETOUR. TERRASSEN TERUG NAAR NORMAAL?

273204409_248619530792716_7729796300822518820_n.jpg


PANDEMIE OP ZIJN RETOUR. TERRASSEN TERUG NAAR NORMAAL?

Al bijna twee jaar houdt Covid19 ons in haar greep. Een heroïsche strijd tegen een ziekte die de luchtwegen aantast en voor velen dodelijk kan zijn, zo toonden de oversterftecijfers van het CBS over de afgelopen jaren.

Menigeen werd met de gevolgen geconfronteerd in familiaire zin, via het werk en in het recreatieve.
‘We zijn het zat’, denken velen. Vooral nu Covid19 muteert naar een minder gevaarlijke variant. Of dat zo blijft of mogelijk toch weer een sterkere variant opduikt is ‘koffiedik’. De virologen, microbiologen en iedereen die er verstand van denkt te hebben, weten het niet.

Maar ja, het volk wil vrijheid. Begrijpelijk wanneer je door de opeenvolgende ‘lockdowns’, niet hebt kunnen shoppen, op vakantie hebt kunnen gaan, niet hebt kunnen sporten, laat staan niet hebt kunnen genieten van een glas wijn of biertje in het clubhuis, het café of de disco. Het was maar behelpen op de extra grote terrassen die vaak ook voor buurman’s gevel extra ruimte kregen.

Iedereen wil weer terug naar normaal. Maar wat is nu normaal? Is dat het handhaven van deze tijdelijke grote terrassen om de horeca te ondersteunen? Of moeten we ook weer rekening houden met de buurman. Een en ander staat in de omgevingsvergunning omschreven. De leidraad voor het vergunningenbeleid. Terug naar normaal geldt straks na de pandemie dus ook voor de eerder vergunde terrassen voor de pandemie. Maar wanneer het aan LAS ligt, zouden we ook ter plekke kunnen kijken of een iets ruimer terras geen extra hinder voor de omgeving betekent en zo het goede van een tijdelijk ruimer terras als blijvend kan worden vergund!


Naar onze Facebookpagina

Scroll naar boven